Ingrediënten
• 500 gr biologische wortelen
• 1 biologische sinaasappel
• 1 biologische ui
• 1 stukje verse biologische gember (2 centimeter)
• handje verse basilicum
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 3 eetlepels biologische soja room
• 1 biologisch groentebouillonblokje
• vers gemalen zeezout
Bereiding
1. Rasp de wortelen schoon en snij ze in grove stukken.
2. Schil het stukje gember en halveer deze.
3. Snipper dan de ui, doe de olijfolie in de soeppan en voeg de gesnipperde ui toe.
4. Fruit de ui aan en voeg dan de stukken wortel en gember toe en bak dit nog even mee.
5. Los het bouillonblokje op in 600 ml water en voeg dit bij de wortelen.
6. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zacht doorkoken.
7. Pers ondertussen het sap uit de sinaasappel en zet dit even aan de kant.
8. Prik met een vork even in de wortelen of ze zacht genoeg zijn en pureer daarna met een staafmixer de soep tot een glad geheel.
9. Voeg nu het sap van de sinaasappel toe en meng het goed elkaar.
10. Maak de soep indien nodig op smaak met wat vers gemalen zeezout.
1. Pak de kommen en schenk de soep in de kommen.
Tips
Serveer de soep met een eetlepel soja room en een blaadje verse basilicum.