Ingrediënten
• 4 biologische stronken witlof
• 2 biologische appels
• 1 biologische sinaasappel
• 2 handjes walnoten
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1 bosje verse peterselie
• vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Snij de onderkant van de witlofstronken en snij de witlof in stukjes.
2. Doe dit in een vergiet en spoel de witlof schoon. Droog het na met wat keukenpapier.
3. Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snij de appel daarna in blokjes.
4. Snij de verse peterselie fijn en zet dit even aan de kant.
5. Breek de walnoten in kleine stukjes en zet ook dit even aan de kant.
6. Doe de olijfolie in een schaaltje, snij de sinaasappel door midden en pers het sap bij de olijfolie.
7. Maak de dressing op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
8. Doe de witlof, de appelstukjes, de fijn gesneden peterselie en de walnoten in een schaal en schep het goed om.
9. Serveer de dressing naast de witlofsalade, zodat men naar eigen smaak de dressing kan toevoegen.
Tips