Aantal personen ±2
Vegetarische kip tikka masala met basmatirijst

Ingrediënten

• 400 gr biologische tomatenblokjes
• 200 gr vegetarische kipstukjes
• 100 gr biologische basmati rijst
• 4 eetlepels biologische Griekse yoghurt
• 1 biologische groene peper
• 1 biologisch teentje knoflook
• 1 theelepel kerrie masala poeder
• 1 theelepel kurkuma poeder
• 1 theelepel gember poeder
• 1 theelepel paprika poeder
• een handje verse koriander
• 1 eetlepel kokosolie
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

2. Snij de knoflook en de groene peper heel fijn.

3. Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit de peper en de knoflook kort aan.

4. Doe de kipstukjes erbij en bak aan beide kanten goudbruin.

5. Doe dan de yoghurt, de kerrie masala-, de kurkuma-, gember- en paprikapoeder in een schaaltje roer dit goed door elkaar.

6. Voeg dit aan de kipstukjes toe en bak kort mee.

7. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer het door elkaar en laat 5 minuten sudderen.

8. Snij de koriander grof en doe dit in een schaaltje.

9. Serveer de vega kip tikka masala met de rijst en koriander.

Tips

Printversie in PDF
Share This