Aantal personen ±2
Vegetarische bietenburger met avocado en feta

Ingrediënten

• 2 biologische speltbolllen
• 65 gr biologische havermout
• 50 gr biologische feta
• 1 biologische rauwe biet
• 1 biologische avocado
• 1 biologische rode ui
• 1 handje grote biologische kappers
• 1 handje biologische veldsla
• 1 handje verse basilicum
• 1 theelepel biologische olijfolie
• 1 eetlepel kokosolie
• 1 biologisch ei
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Schil de biet en vermaal deze in een keukenmachine tot kleine stukjes.

2. Doe de stukjes biet, de havermout, het ei en de biologische olijfolie in een kom en meng dit door elkaar.

3. Snij de feta en de basilicum fijn en kneed dit door het bietenmengsel.

4. Zet de kom afgedekt in de koelkast en laat deze ongeveer 30 minuten staan.

5. Haal daarna de kom uit de koeling en maak 2 burgers van het bietenmengsel.

6. Pel en snij de rode ui in horizontale dunne plakken.

7. Doe wat kokosolie in een koekenpan en bak de uienringen krokant voeg daarna kort de kappers toe.

8. Haal het mengsel uit de pan en zet dit even afgedekt weg.

9. Doe opnieuw wat kokosolie in de pan en bak nu de burgers om en om goudbruin, maak de burgers op smaak met wat zout en peper.

10. Snij de bollen door midden, leg de bietenburger erop met het uienmengsel.

11. Schil de avocado en snij deze door midden en verwijder de pit.

12. Snij de avocado in plakken en verdeel dit samen met de veldsla over de bietenburgers.

Tips

Printversie in PDF
Share This