Aantal personen ±2
toast met avocado, spinazie en een gekookt eitje

Ingrediënten

• 4 sneetjes wit brood (EVI)
• 2 handjes biologische spinazie
• 2 biologische avocado’s
• 2 biologische eieren
• 1 eetlepel biologische kokosolie
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Breng een pannetje met water aan de kook en doe voorzichtig de eieren in het kokende water. Laat de eitjes 5 minuten zacht doorkoken, giet af en laat ze even in koud water staan.

2. Rooster ondertussen de broodjes in een broodrooster of bak ze om en om in een koekenpan goudbruin.

3. Halveer dan één voor één de avocado’s, verwijder de pit, snij beide kanten in repen en schep het dan uit de schil. Verdeel over de geroosterde broodjes.

4. Pers wat citroensap over de avocado . Leg daarna de spinazie er boven op.

5. Pel dan de eitjes en snij deze in grove plakken. Leg dit boven op de spinazie en maal er wat peper en zout overheen.

6. Serveer met wat partjes citroen.

Tips

Printversie in PDF
Share This