Aantal personen ±2
Salade van winterpostelein met olijf en tomaat
Ingrediënten
• 1 bosje biologische winterpostelein
• 1 biologische Roma tomaat
• 100 gr biologische zwarte olijven (gedroogd)
• 60 gr ongebrande biologische walnoten
• 2 eetlepels biologische olijfolie
• 1 eetlepel biologische balsamicoazijn
• vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Spoel de tomaat schoon en droog even na met wat keukenpapier. Halveer deze, verwijder de kern en snij daarna in stukjes.
2. Pak de walnoten en breek of hak ze grof.
3. Doe daarna de olijfolie en de balsamicoazijn en een schaaltje en maal er wat peper en zout bij. Roer dit door elkaar.
4. Doe nu de winterpostelein in een schaal en meng de olijven en de tomaat erdoor.
5. Schenk de dressing over de salade en maak het geheel af met de stukken walnoot.
Tips
Printversie in PDF