Ingrediënten
• 50 gr biologische rucola
• 3 biologische tomaten
• 1 biologische paprika
• 1 biologische avocado
• 1 biologische komkommer
• 1 biologische rode ui
• 1 biologische limoen
• 2 eetlepels biologische olijfolie
• vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Spoel de tomaten, de paprika en de komkommer onder stromend water schoon en droog na met wat keukenpapier.
2. Snij de toppen van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, snij de paprika’s in repen en daarna in stukjes. Snij daarna de komkommer in plakjes, de tomaten in partjes en maak de rode ui schoon en snij deze in halve ringen.
3. Doe alles in een grote schaal en voeg de rucola toe. Meng dit door elkaar.
4. Halveer dan de avocado, verwijder de pit en schil en snij deze ook in plakjes. Verdeel dit ook over de salade.
5. Pak een schaaltje voor de dressing en meng daar de olijfolie en het sap van de limoen in.
6. Maak het op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
7. Serveer de dressing naast de salade.
Tips