Salade met geroosterde kikkererwten en feta | De Groene Artisanen | Bedrijfscatering
Aantal personen ±2-3
Salade met geroosterde kikkererwten en Feta

Ingrediënten

• 200 gr biologische kikkererwten
• 100 gr biologische feta
• 50 gr biologische rucola
• 50 gr biologische babyspinazie
• 1/2 biologische komkommer
• 6 biologische cherrytomaatjes
• 1 biologische citroen
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel chilipoeder
• vers gemalen zout en peper

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en droog ze daarna goed na met keukenpapier.

2. Strooi de paprika- en de chilipoeder over de kikkererwten en maal er nog wat peper en zout overheen.

3. Meng dit goed door elkaar. Leg dan een vel bakpapier op het bakblik en verdeel de kikkererwten er overheen. Rooster de kikkererwten 15 minuten en laat ze daarna afkoelen.

4. Spoel dan de komkommer en de cherrytomaatjes onder stromend water schoon en droog na met wat keukenpapier.

5. Snij de komkommer in plakken en daarna in vieren. Snij de cherrytomaatjes ook in vieren en doe beide in een grote schaal.

6. Voeg daar de rucola en babyspinazie aan toe en schep dit door elkaar.

7. Snij dan de citroen door midden en pers het sap van één helft in een schaaltje. Snij de andere helft in partjes.

8. Doe de olijfolie bij het sap en maal er wat peper en zout bij. Meng dit even door elkaar.

9. Verdeel de geroosterde kikkererwten over de salade en kruimel daar de feta overheen en leg wat partjes citroen erbij.

Tips

Serveer de dressing naast de salade.

Printversie in PDF
Share This