Ingrediënten
• 500 g kruimige aardappelen
• 1 prei
• 50 g zongedroogde tomaatjes
• 1 krop sla
• een klontje biologische roomboter
• een scheutje melk (voorkeur biologische Weerribben melk)
• peper en zout
• vega balletjes (vleesoptie biologische rundergehaktballetjes)
Bereiding
1. Schil en was de aardappels en breng ze aan de kook .
2. Snij de prei in fijne ringen en de zongedroogde tomaatjes en sla in reepjes.
3. Bak ondertussen de vegaballetjes in een koekenpan lekker knapperig (of de biologische rundergehaktballetjes).
4. Doe na twintig minuten de prei bij de aardappelen en kook deze nog 5 minuten mee, giet daarna het water af.
5. Pureer het geheel met een pureestamper en voeg het klontje roomboter en het scheutje melk toe.
6. Breng op smaak met peper en zout en voeg zongedroogde tomaatjes en de sla toe en roer het geheel goed door.
Tips