Ingrediënten
• 1 biologische flespompoen
• 250 gram biologische rucola
• 50 gram biologische Feta
• 2 eetlepels granaatappel pitjes
• 1 biologische limoen
• 2 eetlepels biologische olijfolie
• 1 eetlepel biologische bloemenhoning
• vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Was en ontpit de flespompoen door deze te halveren. Snij de pompoen in kleine blokjes.
3. Pak een ovenschaal en meng hierin de blokjes pompoen met 1 eetlepel olijfolie en vers gemalen peper en zout.
4. Zet de ovenschaal in de oven en laat de pompoen in 20 minuten zacht gaar worden. Haal dan de schaal uit de oven en laat deze even afkoelen.
5. Doe 1 eetlepel olijfolie in een schaaltje.
6. Halveer de limoen en pers van 1 helft het sap bij de olijfolie.
7. Voeg hierbij ook de honing en maak het op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
8. Doe nu de rucola in een schaal en schep de blokjes pompoen erdoor.
9. Voeg dan de Feta en de granaatappelpitjes toe.
10. Schenk de olijf-limoendressing over de salade en maal nog wat extra verse peper over de salade voor een extra bite.
Tips