Ingrediënten
• 4 biologische pita broodjes
• 1 pakje biologische falafel
• 1/2 biologische komkommer
• 1 biologische tomaat
• 50 gr gemengde biologische sla
• 1 eetlepel kokosolie
• 2 eetlepels biologische volle yoghurt
• 1 teentje biologische knoflook
• vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de pitabroodjes.
2. Was daarna de sla en laat deze goed uitlekken, droog even na met wat keukenpapier.
3. Was daarna de komkommer en de tomaat en droog ook deze met wat keukenpapier.
4. Verwijder het steeltje van de tomaat en snij deze daarna door midden. Snij daarna het topje van de tomaat af en snij de tomaat daarna in plakjes. Snij hierna ook de komkommer in plakjes en zet dit even aan de kant.
5. Pak een schaaltje en doe daar de yoghurt in.
6. Pak daarna het teentje knofllook en maak deze schoon. Snij daarna het teentje door de midden, verwijder de kern en snij het teentje knoflook heel fijn of pers het met een knoflookpers bij de yoghurt.
7. Maal over de yoghurtsaus wat vers gemalen peper en zout en roer het dan goed door elkaar.
8. Zet nu een koekenpan op het fornhuis en doe de kokosolie in de pan.
9. Verwarm deze en voeg dan de falafel toe. Bak deze om en om goud bruin.
10. Doe ondertussen de pitabroodjes in de oven en bak deze zoals aangegeven op de verpakking.
11. Pak daarna de borden en verdeel de broodjes over de borden en snij deze half open. Doe dan de sla, een paar plakjes komkommer en een plakje tomaat in het broodje.
12. Doe daarna de falafel in het broodje en maak het geheel af met een beetje yoghurtsaus.
Tips