Aantal personen ±8-10
Perzik Galette

Ingrediënten

• 250 gram biologisch speltbloem
• 50 gram biologische grasboter (Weerribben)
• 50 ml biologische halfvolle melk (Weerribben)
• 4 biologische perziken
• 2 biologische eieren
• 3 eetlepels biologische ahornsiroop
• 1 extra eetlepel biologische ahornsiroop
• 1 theelepel kristalsuiker
• wat takjes tijm
• vers gemalen zeezout
• taartvorm 24 cm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Meng vervolgens de bloem, de eieren, de boter, de ahorn siroop en het zeezout in een grote kom.
3. Voeg beetje voor beetje de melk toe.
4. Kneed tot een soepel deeg en zet het tot gebruik in de koelkast.
5. Was de perziken, halveer deze en verwijder de pit. Snij ze in smalle partjes.
6. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier en bekleed hiermee de taartvorm.
7. Laat de zijkanten over de rand van de vorm heen hangen.
8. Leg vervolgens een beetje bloem in het midden van het deeg, zodat de onderkant niet te nat wordt van het sap.
9. Leg daarna het fruit in een cirkel in de taart.
10. Vouw de randen naar binnen en strooi wat kristalsuiker op de bovenkant van de randen. Druk dit zacht in het deeg.
11. Verwarm 1 eetlepel ahornsiroop en smeer de partjes perzik in met de warme siroop.
12. Zet dan de taart dan 45-50 minuten in de oven.
13. Maak het geheel af met wat takjes tijm.

Tips

Printversie in PDF
Share This