Ingrediënten
• 250 ml biologische melk (Weerribben)
• 120 ml biologische zonnebloemolie
• 2 biologische rijpe peren
• 2 biologische eieren
• 125 gr rietsuiker
• 300 gr biologische bloem
• 1 eetlepel sesamzaadjes
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 theelepel baking soda
• 3 theelepels kaneel
• een snufje zout
Bereiding
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Doe 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel apart in een bakje en zet dit even aan de kant. Voeg daarna rest van de suiker, de bloem, het bakpoeder, de baking soda, de kaneel en het zout bij elkaar in een kom en mix dit door.
3. Schil de peren en verwijder het klokhuis en snij de peren in kleine stukken. Zet dit even aan de kant.
4. Voeg bij het bloemmengsel de eieren, de melk en de biologische zonnebloemolie en mix dit tot een beslag.
5. Roer daarna de stukjes peer met een spatel door het beslag heen.
6. Leg de papieren muffinvormpjes in een muffinhouder.
7. Verdeel met twee eetlepels het beslag over de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
8. Zet de muffins in de oven en bak deze in ongeveer 25 minuten goudbruin.
9. Pak de apart gehouden suiker en kaneel, voeg de sesamzaadjes toe en roer het even door.
10. Bestrooi de perenmuffins als finishing touch met het sesammengsel.
Tips