Ingrediënten
• 160 gr vegetarische kipstukjes
• 1 biologische paksoi
• 100 gr biologische paddenstoelenmix
• 100 gram biologische noedels
• 1 biologische ui
• 50 gram ongebrande cashewnoten
• 4 eetlepels vegetarische oestersaus
• 2 eetlepels biologische olijfolie
• 1 eetlepel biologische grasboter (Weerribben)
• een handje sesamzaadjes
• wat stengels bieslook
Bereiding
1. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Roer af en toe even door, zodat de noedels niet gaan plakken.
2. Kruid de vegetarische kipstukjes met wat vers gemalen peper en zout, laat de boter smelten in een koekenpan en bak de stukjes om en om goudbruin. Zet het even aan de kant.
3. Verwijder dan de onderkant van de paksoi en snij de stelen overdwars in reepjes. Snij het helemaal op en doe alles in een vergiet. Spoel de stukken paksoi goed schoon en droog na met wat keukenpapier.
4. Snipper daarna de ui en maak de paddenstoelen schoon.
5. Doe de olijfolie in de pan en fruit de ui.
6. Voeg de oestersaus toe. Zorg dat het vuur hoog staat en voeg dan ook de paksoi en paddenstoelen toe.
7. Wok de groenten kort, ongeveer 3 minuten, op hoog vuur.
8. Voeg dan de noedels, de vegetarische kipstukjes en de cashewnoten toe en meng het door elkaar.
9. Verdeel het over de borden en maak het geheel af met wat sesamzaadjes en knip er wat bieslook overheen.
Tips
Hou je van pittig? Snij dan een rode peper in dunne (halve) plakjes en meng deze vóór het serveren door de noedels. Eet smakelijk!