Lunchrecepten
Warm lunchen
Warm lunchen heeft meerdere voordelen. Het bevat vaak minder suikers dan een ‘normale’ lunch. Een complete maaltijd is vaak rijk aan gezonde voedingsstoffen en daarnaast is je lichaam vaak actiever in de middag. En dat geldt ook voor je spijsvertering!
Risotto met groene asperges, doperwten en munt
• 350 gr biologische asperges
• 150 gr biologische doperwten (pot)
• 150 gr biologische risotto-rijst
• 40 gr biologische Parmezaan
• 1 biologische citroen
• 1 biologisch sjalot
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1/2 biologisch bouillonblokje
• een handje vers muntblad
• vers gemalen peper en zout
Schorseneren met pittige Goudse kaas
• 600 gr biologische schorseneren
• 100 gr biologisch geraspte Goudse kaas (Weerribben)
• een handje verse peterselie
• 2 eetlepels biologische olijfolie
• vers gemalen peper en zout
Rode kool met appel, pruim, walnoten en dille
• 1 biologische rode kool
• 2 biologische appels
• 100 gram gedroogde pruimen
• 2 takjes verse dille
• 1 handje walnoten
• 5 eetlepels balsamico-azijn
• 2 eetlepels kokosolie
Gewokte spruitjes met appel, walnoten en Parmezaan
kelp noedels met koolrabi, avocado en Parmezaan
Gemixte cherrytomaten met basilicum
gnocchi met spinazie, tomaat en parmezaan
Noedels met paksoi en vegetarische kipstukjes
Noedels met paksoi en vegetarische kipstukjes! Meer recept-ideeën vind je op www.artisanen.nl/recepten
Spaghetti met veldsla, groene pesto en tomaat
Vegetarische kip tikka masala met basmatirijst
Conchiglie met spinazie en groene pesto
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische Conchiglie 250 gr biologische spinazie 1 biologische ui 2 eetlepels biologische groene pesto 1 eetlepel biologische olijfolie wat Parmezaanse kaas BEREIDING Kook de Conchiglie zoals aangegeven op de...
Pittige rode linzen met tomaat en groene peper
Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 200 gr biologische rode linzen 200 ml biologische kokosmelk 100 ml biologische kookroom 3 biologische tomaten 1 biologische groene peper 1 biologische ui 1 biologische groentebouillonblokje 2 eetlepels biologische gele curry...
Schorseneren met parelgort, boerenkool en tofu
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische schorseneren 150 gr biologische parelgort 150 gr biologische boerenkool 150 gr pittig gekruide tofu reepjes 1 eetlepel biologische speltbloem 1 eetlepel biologische olijfolie 1 biologische groentebouillon...
Pompoencurry met bloemkool en naanbrood
Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 1 biologische flespompoen 1 kleine biologische bloemkool 200 gr biologische spinazie 1 groenten bouillonblokje 200 ml biologische kokosmelk 2 eetlepels biologische olijfolie 1 biologische ui 2 theelepels kerrie 1 biologische...
Risotto met paddenstoelen, venkel en Parmezaan
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische risotto rijst 200 gr biologische paddenstoelen 1/2 biologische venkel 75 gr biologische Parmezaan 3 takjes verse biologische tijm 1 biologische rode peper 1/2 biologische citroen 1 biologische ui 3 eetlepels...
Penne rigate met artisjok en visvrije tonijn
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 200 gr biologische penne rigate 100 gr visvrij tonijn 100 gr biologische artisjokharten 1 eetlepel biologische olijfolie 5 stengels biologische bieslook 1/2 biologische citroen vers gemalen zout en peper BEREIDING Kook de penne...
Raapstelen met gnocchetti en verse groene pesto
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 200 gr biologische raapstelen 200 gr biologische spelt gnocchetti (Zaccagni) bosje verse basilicum 1/2 biologische citroen 45 gr biologische geraspte Parmezaan 30 gr biologische pijnboompitten 4 eetlepels biologische olijfolie...
Gegratineerde witlof met champignons
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 500 gr biologische witlof 250 gr biologische kastanje champignons 250 biologische penne rigate 100 ml biologische plantaardige room 80 gr biologisch geraspte oude kaas 1 eetlepel biologische kokosolie 1 biologische ui vers gemalen...
Gegratineerde bloemkool met citroen en Parmezaan
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische caserecce 1 biologische bloemkool 40 gr biologische Parmezaan 1 biologische citroen vers gemalen peper en zout BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes en spoel ze in een...
Spaghetti met paksoi, mango en ongezouten pinda’s
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische spaghetti 1 biologische paksoi 1 biologische mango 1 handje biologische ongezouten pinda’s 1 biologische ui 2 eetlepels biologische olijfolie vers gemalen zout BEREIDING Kook de pasta zoals aangegeven op de...
Poké bowl met champignons, paprika en rode kool
Aantal personen ± 4 INGREDIËNTEN 250 gr biologische sushi rijst 250 gr biologische champignons 1/2 biologische rode kool 2 eetlepels biologische sushi azijn 1 eetlepel kokosolie 1 rode biologische paprika 1 gele biologische paprika 1 groene biologische paprika...
Lasagne met gemengde paddenstoelen
Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 250 gr gemengde biologische paddenstoelen 6 biologische lasagne vellen 30 gr geraspte Parmezaan 1 teentje biologische knoflook 1 eetlepel biologische olijfolie vers gemalen peper en zout 25 gr biologische grasboter (Weerribben) ...
Fusille met pompoen, tijm en pijnboompitten
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 1/2 biologische flespompoen 250 gr biologische fusilli 2 eetlepels biologische olijfolie 60 gr biologische geraspte kaas (Weerribben) 2 eetlepels biologische pijnboompitten 2 takjes verse tijm vers gemalen peper en zout BEREIDING...
Biologische taco’s met maïs-wortel salade
Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 6 biologische taco schelpen 1/2 biologische ijsbergsla 100 gr biologische maïskorrels 50 gr biologische volle yoghurt 1 biologische rode ui 1 biologische wortel 1 biologische limoen 1 eetlepel biologische olijfolie 1 eetlepel...
Spinazie met kikkererwten en champignons
Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 400 gr biologische spinazie 1 pot biologische kikkererwten 1 bakje biologische champignons 2 takjes tijm 1 eetlepel kokosolie ver gemalen peper en zout BEREIDING Was de spinazie in een vergiet onder stromend water schoon en droog dit...
Tortilla’s met linzen, paprika, tomaat en koriander
Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 4 vellen biologische tortilla’s 1 pot biologische linzen 1 biologische rode paprika 1 biologische oranje paprika 1 biologische gele paprika 100 gr biologische cherry tomaatjes 1 eetlepel kokosolie 2 handjes verse koriander...
Courgette noedels met paprika, koriander en pinda’s
Aantal personen ± 3 INGREDIËNTEN 2 biologische courgettes 1 biologische rode paprika 1 biologische oranje paprika 1 biologische groene peper 1 teentje biologische knoflook 1 biologisch sjalotje 1 handje verse koriander 1 handje ongezouten pinda’s 1 handje verse...
Risotto met doperwten, asperges en Parmezaan
Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 500 gr groene asperges 250 gr biologische peultjes 300 gr risotto rijst 1 liter biologische groentebouillon 60 gr ongezouten roomboter 60 gr Parmezaan 1 biologische citroen 2 takjes verse munt vers gemalen peper en zout...
bloemkoolpizza met courgette en groene asperges
fusilli met gestoomde broccoli, wortel en erwten
Omelet met courgette uit de oven
Heerlijke omelet met courgette uit de oven!
Farfalle met aubergine
Heerlijke pasta met aubergine en tomaatjes uit de oven!
Paksoi met ananas en munt
• 1 biologische paksoi
• 1 biologische komkommer
• 4 schijven biologische ananas
• 1 handje biologische cashewnoten
• 1 handje biologische munt
• 1 handje biologische basilicum
• 1 teentje biologische knoflook
• 1 biologische limoen
• 1 eetlepel sojasaus
• 1 eetlepel gembersiroop
• 1 eetlepel sesamolie
Spinazie met ei uit de oven
Couscous van bloemkool met komijnekaas
Prei stampot met Vega balletjes
Spaghetti met asperges en geitenkaas saus
Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 200 gr biologische spaghetti (Zaccagni) 8 biologische asperges 75 ml biologische crème fraîche 75 gr zachte biologische geitenkaas 1 eetlepel biologische olijfolie een handje verse bladpeterselie BEREIDING Snijd de onderkantjes van...