Ingrediënten
• 1 biologische venkel
• 2 biologische sjalotjes
• 1 biologisch groentebouillonblokje
• 2 eetlepels biologische olijfolie
• vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Verwijder de onderkant van de venkel en snij de venkel kwarten.
2. Haal de harde kern eruit en snij de venkel in stukjes. Bewaar de loof van de venkel.
3. Maak de sjalotjes schoon en snij deze fijn.
4. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotjes aan.
5. Voeg de stukjes venkel toe en bak kort mee.
6. Blus daarna af met 500 ml water en voeg het groentebouillonblokje toe.
7. Breng dit aan de kook en laat de soep ongeveer 15 minuten zacht doorkoken, totdat de venkel zacht aanvoelt.
8. Snij ondertussen de loof van de venkel fijn.
9. Maak de soep op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
10. Vul de kommen en garneer met wat loof.
Tips