Ingrediënten
• 250 gr biologische sperziebonen
• 100 gr biologische doperwten
• 1/2 biologische koolrabi
• 1 biologische wortels
• 1 biologische lente-ui
• handje verse biologische peterselie
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1 biologisch groentebouillonblokje
• vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Maak de koolrabi schoon, halveer deze en snij in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet.
2. Rasp vervolgens de wortel schoon, verwijder de onderkant en snij deze in plakjes.
3. Verwijder dan de worteltjes van de lente-ui en snij ook deze in plakjes. Doe beide bij de koolrabi.
4. Maak dan de sperziebonen schoon en doe ook deze bij de koolrabi.
5. Spoel de groenten onder stromend water schoon en doe het daarna in een soeppan.
6. Voeg daar 750 ml water bij en breng dit aan de kook.
7. Voeg het bouillonblokje toe zodra het water kookt en zet dan de warmtebron laag.
8. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken en snij ondertussen de peterselie grof.
9. Voeg na de 15 minuten de peterselie en de olijfolie toe, roer door elkaar en laat de soep nog 5 minuten staan.
10. Maak de soep indien gewenst op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
Tips