Aantal personen ±2-3
Courgette soep met citroen en tijm

Ingrediënten

• 2 biologische courgettes
• 1 biologische citroen
• 1 biologische ui
• 100 gr biologische crème fraîche
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1 biologisch groentebouillonblokje
• een handje verse (citroen)tijm
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Maak de ui schoon en snipper deze.
2. Was de courgettes en snij in grove stukken.
3. Spoel de citroen schoon en droog na met wat keukenpapier.
4. Rasp de schil van de citroen in een bakje en snij de tijm grof.
5. Doe de olijfolie in de soeppan en fruit de ui.
6. Voeg dan de stukken courgette toe en bak deze nog even mee.
7. Schenk 600 ml water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erover.
8. Voeg de geraspte citroenschil en de tijm toe en breng het geheel aan de kook.
9. Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
10. Schep er daarna 2 eetlepels crème fraîche bij en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
11. Maak op smaak met vers gemalen peper en zout.
12. Schep de soep in de glazen, voeg een theelepel crème fraîche toe, maal er nog wat verse peper overheen en leg er als finishing touch een takje tijm op.

Tips

Printversie in PDF
Share This