Ingrediënten
• 500 gr biologische champignons
• 150 ml biologische kookroom
• 2 biologische uien 2 eetlepels biologische speltbloem
• 2 eetlepel biologische roomboter
• 2 blokjes paddenstoelen bouillon
• een handje verse tijm
• vers gemalen peper
Bereiding
1. Breng een steelpan met 1 liter water aan de kook en voeg 2 paddenstoelen bouillonblokjes toe.
2. Maak dan de uien schoon en snipper deze.
3. Borstel de champignons even af en snij ze daarna allemaal in plakjes, doe een handje van de plakjes even in een apart schaaltje.
4. Rits nu de tijm met een mesje van de takjes. Hou ook hiervan wat apart.
5. Doe 1 eetlepel roomboter in een soeppan en voeg de gesnipperde ui toe. Fruit de ui aan en doe de plakjes champignons en de tijm erbij. Bak dit 2 minuten mee en voeg dan de bloem toe.
6. Schenk de helft van de bouillon erbij en breng dit al roerend aan de kook, zodat er geen klontjes ontstaan.
7. Voeg daarna de andere helft erbij en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
8. Doe nu in een koekenpan wat boter en bak de apart gehouden champignons en tijm om en om goudbruin.
9. Verdeel de soep over de kommen, maal er wat verse peper over en schep als finishing touch wat gebakken champignons op de soep.
Tips