Aantal personen ±2-3
bloemkoolsoep met tomaat en kikkererwten

Ingrediënten

• 1 kleine biologische bloemkool
• 1 biologische vleestomaat
• 1 pot biologische kikkererwten
• 2 eetlepels biologische crème fraîche
• 1 biologisch groentebouillon blokje
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1 biologische ui
• 1/2 theelepel kurkuma
• een handje verse platte peterselie
• 2 eetlepels gemixte zaden en pitten
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Snij de stronk in blokjes. Zet dit even aan de kant.

2. Snipper dan de ui en doe de olijfolie in de soeppan. Fruit de ui en voeg de kurkuma toe.

3. Bak heel even mee en doe dan de bloemkool erbij. Bak dit 3 minuten.

4. Spoel de tomaat en snij deze in stukken. Doe dit bij de bloemkool en bak nog even kort mee.

5. Los het bouillonblokje op in 500 ml water en voeg dit ook toe. Breng dit aan de kook.

6. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ook dit bij de soep.

7. 15 minuten zacht doorkoken is voldoende, pureer dan de soep met een staafmixer tot een romige soep.

8. Maak op smaak met vers gemalen peper en zout.

9. Snij als laatst de peterselie grof, vul de kommen met de bloemkoolsoep, schep er een eetlepel crème fraîche en maak het geheel af door wat gemixte zaden en peterselie eroverheen te strooien.

Tips

Mocht de soep nog iets te dik zijn, voeg dan wat extra water toe en breng het even aan de kook.

Printversie in PDF
Share This