Aantal personen ±1-2
bloemkoolpizza met courgette en groene asperges

Ingrediënten

• 1 biologische bloemkool
• 2 biologische eieren
• 100 gr geraspte kaas
• 4 eetlepels biologische tomatensaus
• 1/2 biologische courgette
• 150 gr biologische groene asperges
• 1 theelepel oregeano
• wat verse basilicum

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Maak de bloemkool daarna droog en maal de roosjes fijn in een keukenmachine. Doe daarna de bloemkool 5 minuten in de magnetron. Doe daarna de bloemkool in een schone theedoek en wring al het vocht uit de bloemkool.

3. Doe de droge bloemkool in een schaal en meng dit met de kaas en de eieren.

4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat verdeel de bloemkoolmassa over de bakplaat. Druk met de achterkant van een lepel de massa plat totdat er een mooie ronde of ovale pizzabodem ontstaat.

5. Doe de bakplaat in de oven en bak de pizzabodem in 20 minuten gaar.

6. Breng water aan de kook in de waterkoker en was de asperges. Verwijder de onderkant van de asperges en was de courgette en snij deze door midden.

7. Leg de asperges en de halve courgette in een grote pan en giet het kokende water erop.

8. Laat dit ruim 5 minuten staan en giet het daarna af.

9. Haal daarna de bakplaat uit de oven en laat deze even afkoelen.

9. Meng ondertussen de tomatensaus met de oregano en snij met een kaasschaaf de halve courgette in flinterdunne plakjes.

10. Bestrijk nu de pizzabodem ruim met de tomatensaus, verdeel daarna de plakjes courgette erover en leg als laatste de groene asperges op de pizza.

11. Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af en leg als finishing touch de blaadjes verse basilicum op de pizza.

Tips

Printversie in PDF
Share This