Ingrediënten
• 2 biologische rode bietjes (voorgekookt)
• 40 gr biologische rucola
• 40 gr biologische geitenkaas
• 1 handje pompoenpitten
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1 theelepel biologische rode wijnazijn
• 1 theelepel biologische bloemenhoning
• vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Zet een koekenpan op het fornuis. Rooster daarin de pompoenpitten totdat ze knapperig zijn en zet het even aan de kant.
2. Snij daarna de bietjes in hele dunne plakken (bijvoorbeeld met een kaasschaaf). Verdeel de plakjes direct over de borden.
3. Leg daarna in het midden een flinke hand rucola op de plakjes biet.
4. Verkruimel daarover de geitenkaas en de geroosterde pompoenpitten.
5. Meng als laatst de olijfolie met de rode wijnazijn en honing in een schaaltje en maak het op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
6. Druppel met een theelepeltje wat van de dressing over de bietencarpaccio.
Tips