Bietenblad en rucola met rode biet en geitenkaas
INGREDIËNTEN
-
100 gr biologische bietenblad
-
100 gr biologische rucola
-
150 gr voorgekookte biologische rode biet
-
125 gram biologische geitenkaas
-
1 biologische sinaasappel
-
2 eetlepels biologische olijfolie
-
vers gemalen zwarte peper
-
vers gemalen zeezout
BEREIDING
Pak de gekookte bietjes en snij deze in dikke plakken, daarna in dikke repen en daarna in blokjes. Zet dit even aan de kant. Pak nu de sinaasappel en snij deze door midden. Pers het sap van de helften met een vork uit in een schaaltje en voeg daar de olijfolie toe. Maal er wat zwarte peper en zeezout overheen en roer dit even goed door. Pak nu diepe borden en verdeel de bietenblad en rucola erover. Verdeel dan de blokjes biet over de sla en kruimel dan de geitenkaas eroverheen. Serveer de dressing naast de salade.