broodje avocado met een gepocheerd eitje | De Groene Artisanen | Bedrijfscatering
Aantal personen ±1
Broodje avocado met een gepocheerd eitje

Ingrediënten

• 1-2 sneetjes boerenbrood bruin
• 1 biologische avocado
• 1 biologisch ei
• 4 eetlepel biologische natuurazijn
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook en voeg de natuurzijn toe.

2. Haal de pan van het fornuis en roer met een lepel in het water, zodat er een draaikolk ontstaat.

3. Breek dan het ei voorzichtig in een schaaltje en laat deze daarna in de draaikolk glijden.

4. Laat het eitje ongeveer 3-4 minuten in het kokende water. Blijf het water met een lepel ronddraaien zonder het eitje aan te raken.

5. Schep dan het eitje met een schuimspaan op een bordje.

6. Halveer dan de avocado, verwijder de pit en schep het uit de schil. Snij de avocado in plakjes en verdeel deze over de sneetjes brood. Maak naar wens de avocado fijner.

7. Leg daar het gepocheerde eitje bovenop en maak het op smaak met wat vers gemalen peper en zout.

Tips

Printversie in PDF
Share This