Groenteburger met avocado, komkommer en tuinkers
INGREDIËNTEN
-
3 harde biologische volkoren broodjes
-
3 biologische groenteburgers
-
2 biologische avocado’s
-
1 biologische komkommer
-
60 gr biologische tuinkers
-
1 eetlepel biologische olijfolie
BEREIDING
Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de groenteburgers om en om goudbruin. Spoel dan de komkommer schoon, verwijder het bovenste stukje en snij de komkommer in plakjes. Zet dit even aan de kant en halveer dan de avocado’s. Verwijder de pitten en de schil. Snij dan de helften van de avocado’s in plakjes. Snij vervolgens de bollen door midden en beleg de onderzijdes met wat plakjes komkommer. Leg daarop de groenteburger en daarop de plakjes avocado. Verdeel nu de verse tuinkers over de avocado en leg de bovenzijde van de bollen er weer bovenop.
Variatietip: Besmeer de onderzijdes van de bollen met wat vegan cream cheese en start daarna met het beleggen van de plakjes komkommer.