Ingrediënten
• 350 gr biologische asperges
• 150 gr biologische doperwten (pot)
• 150 gr biologische risotto-rijst
• 40 gr biologische Parmezaan
• 1 biologische citroen
• 1 biologisch sjalotje
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1/2 biologisch bouillonblokje
• een handje vers muntblad
• vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Was en snij de onderkant van de asperges.
2. Snij ze daarna in stukjes van 2,5 cm en zet dit even aan de kant.
3. Breng 500 ml water aan de kook en laat 1/2 blokje groentebouillon hierin oplossen.
4. Snipper de sjalot.
5. Doe de olijfolie in een pan en fruit de sjalot aan.
6. Voeg dan de risotto-rijst toe en bak deze kort mee.
7. Schep met een grote soeplepel 2 lepels bouillon bij de risotto-rijst. Roer af en toe door totdat de bouillon is opgenomen.
8. Laat de doperwten uitlekken. Voeg de doperwten en de asperges toe aan de risotto.
9. Schep vervolgens weer een soeplepel bouillon bij de rijst en blijf roeren totdat de bouillon opgenomen is.
10. Herhaal dit totdat de bouillon op is. Dit duurt ongeveer 20/25 minuten.
11. Snij als laatst de munt fijn en rasp wat schil van de citroen.
12. Meng de munt, de citroenrasp en de Parmezaan door de risotto en maak op smaak met wat vers gemalen peper en zout.
Tips