Aantal personen ±4
Heldere paddenstoelensoep met shiitakes

Ingrediënten

• 250 gr biologische kastanjechampignons
• 250 gr biologische champignons
• 100 gr biologische shiitakes
• 1 teentje biologische knoflook
• 2 biologische lente-uien
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 2 biologische paddenstoelenbouillonblokjes
• 2 biologische sjalotten
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Borstel de champignons, de kastanjechampignons en de shiitakes schoon en snijd ze in kleine plakjes.

2. Snijd daarna de sjalotten en de knoflook fijn en de lente-uien in kleine ringen.

3. Doe de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotten en de knoflook aan.

4. Voeg dan de kastanjechampignons en champignons toe en roerbak 4 minuten.

5. Voeg dan de shiitakes toe.

6. Los vervolgens de paddenstoelenbouillonblokjes op in 1 liter water en schep de gefruite sjalotten, knoflook en paddenstoelen bij de bouillon.

7. Voeg als laatst de gesneden lente-uien toe en breng de soep indien nodig op smaak met wat vers gemalen peper en zout.

Tips

Printversie in PDF
Share This