Aantal personen ±6-8
Worteltaart met walnoten

Ingrediënten

• 300 gr biologische winterpeen
• 200 gr biologisch rietsuiker
• 250 gr biologische zelfrijzend bakmeel
• 200 ml biologische zonnebloemolie
• 4 biologische eieren
• 2 theelepels kaneelpoeder
• 1/2 zakje bakpoeder
• 1 handje walnoten
• een snufje zout
• 1 eetlepel boter
• springvorm (24 centimeter)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Was de winterpenen en rasp deze, pak daarna de walnoten, hak deze fijn en zet het beide even aan de kant.

3. Klop met een mixer de eieren, de suiker en het snufje zout tot een crème.

4. Voeg daarna rustig de zonnebloemolie toe en mix het even op de zachtste stand door.

5. Zet een zeef op de bak en voeg dan het bakmeel, bakpoeder en de kaneel toe en roer heet nog even door.

6. Voeg als laatste de geraspte winterpeen en de fijn gehakte walnoten toe en roer het om tot een mooi beslag.

7. Pak de springvorm en vet deze in met wat boter.

8. Doe het beslag in de springvorm en bak de worteltaart in ongeveer 45-50 minuten goudbruin.

9. Haal de worteltaart uit de oven en bestrooi de taart met wat poedersuiker voor de finishing touch.

Tips

Printversie in PDF
Share This