Ingrediënten
200 g extra dark chocolade (Australian)
200 g lichtbruine basterdsuiker
150 g boter
100 g bloem
3 biologische eieren
75 gr pecannoten
1 mespuntje zout
2 handjes verse frambozen
1 handje verse munt
Extra: brownie-vorm (20x20 cm) en een mixer
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
2. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie in een kom.
3. Haal de kom van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
4. Breek de pecannoten in kleine stukjes en zet dit even apart.
5. Klop met een mixer de eieren in een andere kom los totdat het schuimig wordt.
6. Voeg dan de bloem, suiker en zout toe en blijf doorgaan met mixen.
7. Doe daarna het chocolademengsel, 1 handje frambozen en de pecannoten bij het eiermengsel en roer het voorzichtig door.
8. Schep het beslag in de vorm en bak de brownie in ongeveer 25 minuten gaar in het midden van de oven.
9. Laat de brownie-vorm afkoelen en verdeel de brownie in 16 vierkante stukken.
10. Serveer de brownies met wat verse frambozen en munt.
Tips