Aantal personen ±12 (stuks)
In chocolade gedipte aardbeien

Ingrediënten

• 12 biologische aardbeien
• 1 reep biologische pure chocolade (Australian Snapper 72%)
• 1 lange houten prikker

Bereiding

1. Breng een steelpan met een laagje water aan de kook en zorg dat je een schaal hebt die bovenop de pan past, zonder dat de onderkant het water raakt.

2. Zet de schaal bovenop de pan en breek de reep chocolade in stukken en leg ze in de schaal. De chocolade smelt nu geleidelijk door de stoom van het water in de pan eronder (au bain-marie).

3. Spoel de aardbeien schoon en droog na met wat keukenrol.

4. Steek de houten prikker door een aardbei en haal de dit dan door de gesmolten chocolade heen.

5. Haal de aardbei voorzichtig van de prikker af en leg deze op een bord.

6. Herhaal dit totdat alle aardbeien met chocolade omhuld zijn.

Tips

Wat variatie? Dip de aardbei direct na de chocolade in de kokosrasp of sesamzaadjes.

Printversie in PDF
Share This