Ingrediënten
• 200 gr pure biologische chocolade (Australian Snapper Dark 72%)
• 250 ml biologische slagroom
• 100 gr witte basterdsuiker
• 3 biologische eieren
• 125 gr biologische blauwe bessen
• een handje amandel schaafsel
• wat blaadjes munt
Bereiding
1. Zet een pan met een laagje water op het fornhuis en zet daarbovenop een grote schaal.
2. Breek de chocolade in de schaal en laat het water in de pan warm worden. Door het stoom tegen de onderkant van de schaal gaat de chocolade smelten. Blijf rustig roeren in de chocolade totdat deze helemaal gesmolten is en haal dan de pan van de warmtebron.
3. Doe daarna de slagroom en de basterdsuiker in een grote kom en klop de slagroom tot een mooie crème.
4. Splits daarna de eieren, de eiwitten in een kom en de dooiers in een andere kom (de dooiers gebruiken we niet) en klop de eiwitten totdat je stijve pieken ziet.
5. Schep dan de eiwitten bij de chocolade en roer het luchtig door.
6. Als laatst doe je de geklopte slagroom bij de chocolade. Nogmaals luchtig doorroeren totdat er een mooie mousse ontstaat.
7. Vul de glazen tot de helft met de chocolademousse en doe er dan een handje blauwe bessen bovenop.
8. Strooi er als finishing touch nog wat amandelschaafsel overheen en leg je er een blaadje munt op.
Tips