Ingrediënten
• 160 gr biologische roomboter
• 160 gr rietsuiker
• 100 gr speltbloem
• 60 gr amandelmeel
• 3 biologische eieren
• 1 biologische sinaasappel
• 1,5 theelepel bakpoeder
• 1 handje amandelen
• 1 snufje zout
• wat poedersuiker
• springvorm van 16 cm
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en snij de boter in blokjes.
3. Was de sinaasappel en rasp de schil van de sinaasappel in een bakje en halveer de sinaasappel. Zet dit even aan de kant.
4. Doe nu de blokjes roomboter met de suiker in een kom en mix dit tot een romig geheel.
5. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix ook dit weer.
6. Voeg nu de sinaasappelrasp toe en pers van beide helften het sap erbij.
7. Doe daarna de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en een snufje zout bij het botermengsel en mix het tot het een glad beslag is.
8. Bekleed nu de springvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
9. Bak de sinaasappeltaart in ongeveer 60 minuten goudbruin.
10. Prik met een houten cocktailprikker in de taart om te controleren of de taart gaar is.
11. Laat vervolgens de taart afkoelen op een ovenrooster en bestrooi de taart als finishing touch met wat amandelen en poedersuiker.
Tips