Aantal personen ±2-3
Broodje bietenhumus met geitenkaas
Ingrediënten
2 biologische rode bieten (voorgekookt)
350 gram biologische kikkererwten (pot)
1 teentje knoflook
1 halve biologische citroen
2 eetlepels sesamzaad
1 halve theelepel komijnpoeder
1 halve theelepel paprikapoeder
4 sneetjes biologisch volkoren brood
1 handje verse peterselie
vers gemalen peper en zout
Bereiding
1. Snij voor de humus de rode bieten en de knoflook in stukjes en pers de sap uit de citroen.
2. Voeg dit samen met de kikkererwten, sesamzaad, de komijn- en paprikapoeder, peper en zout en prak het tot een smeuïg geheel.
3. Leg de broodjes op de borden en besmeer deze met de bietenhumus.
4. Brokkel de geitenkaas eroverheen en maak het af met wat verse takjes peterselie.
Tips
Printversie in PDF